Агенцията по заетостта  стартира прием на заявления за компенсации за

...
Агенцията по заетостта  стартира прием на заявления за компенсации за
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта подпомага 60 хил. работници от затворени бизнеси

 Агенцията по заетостта  започва банкет на заявки за обезщетения за опазване на заетостта по план " Запази ме + “ от през днешния ден. 

Мярката ще спомогне за съхраняването на към 60 000 работни места на наетите и самоосигуряващите се във краткотрайно затворените стопански действия.

Хората ще имат право да получат средства в размер на 75% от осигурителния си приход за юли за дните, през които са употребили неплатен отпуск поради наложените ограничавания. Компенсациите ще се изплащат от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск, само че не по-рано от 7 септември и не по-късно от 31 декември 2021 година Максималният интервал, за който може да се получи този тип поддръжка, е 90 дни.

Когато контрактуваното работно време в месеца, за който се изплаща отплата, е по-малко от контрактуваното работно време в месеца, от който се дефинира размерът й, тя ще се изплаща съразмерно, показаха от Агенцията.

Сумите за обезщетения са възможни от датата на издаване на заповедта за неплатен отпуск за служащите и чиновниците или датата на акта на държавния орган за самоосигуряващите се лица, само че не по-късно от 31 декември 2021 година

Родителите, които са в неплатен отпуск и получават месечна целева помощ за дете до 14 години, което учи онлайн, нямат право на обезщетения по план " Запази ме + “, допълниха от АЗ.

Заявленията за включване в мярката " Запази ме + ", както и приложенията към него се подават единствено посредством електронна платформа от работодателите, чиито служащи и чиновници желаят да получават обезщетения, и от самоосигуряващите се.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР